Presidance Company és a Holdviola Zenekar – tánc-show és koncert

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2010. júl 10.


A BARICO KFT és a RETZ BÚTOR BEMUTATJA
a Presidance Company és a Holdviola Zenekar közös szuperprodukcióját:
HUNGARYTHM a tánc és a zene életre kelt…
a Szabadtér Színház közreműködésében.
Tánc- és lemezbemutató koncert

Ha tényleg újszerű, lenyűgöző élményre vágyna, és fontosnak tartja a magyar kultúra hagyományos értékeit, akkor a Presidance és a Holdviola mindenképpen az ön világát képviseli! A legújabb hazai pop-folk tánc show-együttest a Harangozó Gyula-díjas Vári Bertalan vezeti, aki szerint “mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk”. Ez a HUNGARYTHM. Az együttes művészeti koncepciójának fontos alappillére a táncprodukciót támogató Kerekes Band és Csík Zenekar, akiknek szerzeményeit a Presidance Sound System együttes adja elő élőben. Korszakalkotónak is nevezhető újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, “ethno-funk”-ként aposztrofált stílussá.

Az első részben a Presidance és a Holdviola Zenekar, illetve a Szinvavölgyi Néptáncműhely látványos elemekben bővelkedő programjában fiatal táncosok tehetséges karát látjuk, akik humoros, érzelmes jelenetek sorával igézik meg a nézőket.

A második félidőben a Holdviola lemezbemutató koncertjét hallhatják, láthatják.
Zenéjükben modern zenei formában, továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is.

Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözetei. Az előadásokon VJ keveri élőben a háttér-animációt; a néptáncosok speciális koreográfiája, valamint színpadi díszletek és egyéb vizuális élmények gazdagítják a műsort.
Bár a zenekar 2006-től létezik a mai felállás 2008 decemberére alakult ki.  Az ezt követő fél év termékeny időszakának köszönhetően 2009 júliusában megjelenik az első maxi a WMMusicDistribution független kiadó gondozásában “Bánat utca” címmel, amely 3 dalt tartalmaz. A Bánat utca c. dal hamar a közönség kedvencévé válik. Minimális promóció mellett több tízezren kíváncsiak rá az első hónapokban. Ennek köszönhetően a dal fél évig(!) vezeti a hivatalos MAHASZ single-track letöltési listát, 2009 decemberében aranylemez lesz! Ez a bravúr a lista történelmében eleddig csak egy előadónak sikerült!

2010 januárjában jelenik a “Madárka” c. album 11 csodálatos népdal feldolgozással. Az ezt követő 3 hónapban a hivatalos MAHASZ CD eladási listáján végig a TOP 3-ban tartózkodik az album és 2010 áprilisára „be is aranyozódik”. Az értékesítési adatok alapján aranylemez lesz!

A csapat abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a 2010-es esztendő elején megrendezésre kerülő Fonogram díjátadó gálán élőben is előadhatja produkcióját. Eközben a rajongótábor is folyamatosan bővül. A Holdviola felvételeit több, mint 1.000.000-szor játszották le a legnagyobb nemzetközi videó megosztó portálon. A fentiek fényében szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy a Holdviola az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar zenei produkciója!

Közreműködők:

Holdviola Zenekar:
Barta Zsófi ének, vokál
Farkas Péter dob, billentyűs hangszerek, vokál
Gál Lajos gitár
Kiss Balázs basszusgitár

Szinvavölgyi Néptáncműhely koreográfus: Maródi Attila

Producer: Gál Róbert

Presidance Company 
Vári Bertalan művészeti vezető, koreográfus
Hernicz Albert
Jaklics Lili
Jászka Erika
Karádi Zsolt
Kárpát Attila
Kovács Dénes
Kutas Eszter Anna
Papp Éva
Széchenyi Krisztián
Urbán Szabó Nikoletta
Csikó Szabolcs

Presidance Company zenekara:
Presidance Sound System
Soós Tamás Fúvós
Szalay Péter Basszusgitár
Árkosi Szabolcs Harmonika, gitár
Kerényi Ákos Dob, zenekarvezető

Producer: Varga László Ádám
Társ Producer: Nagy Tamás

Jegyárak: 6.900Ft, 5.900Ft, 4.900FT, 3.900Ft, 2.900Ft

A Presidance és a Holdviola közös szuperprodukciója kihagyhatatlan élményt nyújt majd a magyar néptánc, és népzene szerelmeseinek.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Programajánló

május 2024
június 2024
július 2024
augusztus 2024
szeptember 2024
No event found!